Salderingsregeling.com header

Ook allerlei journalisten van kranten, zoals de volkskrant doen mee aan leugens over salderen.

Naar het waarom journalisten liegen om salderen zwart te maken en willen afschaffen kun je alleen gissen.
Lezersbrieven: waarom de salderingsregeling het dak op kan en meer kwesties over zonnepanelen
20 januari 2023 19:00 Tjerk Gualthérie van Weezel, politicoloog werkt bij de volkskrant bij de economieredactie bespreekt enkele brieven en bestaande misverstanden. Alsof hij er verstand van heeft.
Waar denkt Tjerk dat de goedkope stroom op zonnige dagen heengaat? In een ander artikel van de Volkskrant stond al het antwoord. Die goedkope stroom van 0 cent of zelfs met een negatieve prijs gaat het net op en dan naar de eerst volgende afnemer van stroom en dat zijn al snel je buren. Je buren betalen voor die waardeloze stroom gewoon het tarief van hun leverancier bv. 45 cent en dat is inclusief belastingen en WINST voor hun leverancier. Hoe lager die prijs, hoe meer WINST voor de leveranciers. Door salderen krijgt degene die de stroom heeft opgewekt en geleverd aan het net ongeveer hetzelfde 45 cent. De buren betalen dus het salderen en hun leverancier maakt WINST. Tjerk heeft duidelijk niet erg lang nagedacht voor dit antwoord. Het tegenovergestelde van wat Tjerk beweerd is waar. Maar in het linker menu staan er veel meer met dit onzinverhaal. Alles om salderen zwart te maken. Alleen zonder salderen kun je thuisbatterijen verkopen.

Tjerk beweerd dat mensen zonder panelen 100 tot 200 per jaar moeten betalen voor het verlies door mensen met zonnepanelen, wat geen verlies bleek te zijn als je nadenkt. Leveranciers maken WINST op zonnepanelen op daken, delen ze die winst met de brugers zonder panelen?

Verder in dit artikel springt Milieu Centraal bij, maar die wordt betaald door ministeries die ook thuisbatterijen willen verkopen met leugens over salderen. Milieu Centraal doet alsof het onafhankelijk is, maar dat is ze dus niet. Net als de NOS worden ze betaald door de overheid, door het VVD kabinet.

Zonneparken belasten het net, zonnepanelen op daken ONTLASTEN het net. Buren krijgen stroom van hun buren met zonnepanelen, inplaats van de Noordzee of een kolencentrale ver weg. Als men pocht over de grote hoeveelheid zonnestroom en dat het komt door salderen, liegen ze. De SDE+(+) regeling zorgt voor veel zonnestroom door zonnepanelen in weilanden.

Tjerk en de Volkskrant snappen het echt niet. Er is geen opslag nodig en zelfs misdadig, want het gaat in seconden of zelfs in fracties van een seconde naar de eerstvolgende afnemer op het net. Bijvoorbeeld naar je buren en die hoeven dan geen stroom van de Noordzee of van een kolencentrale ver weg. Met een thuisbatterij ga je het net dus belasten en je ontduikt alle belastingen.

Tjerk Gualthérie van Weezel weet er dus niets van of wordt betaald voor domme reacties en antwoorden.

Maar de volkskrant moet eigenlijk beter weten.
Waar gaat de energie van zonnepanelen heen als het niet nodig is in huis "Liggen er zonnepanelen op het dak, dan toast de broodrooster en draait de wasmachine op zonlicht. Toch wekken die zonnepanelen soms meer elektriciteit op dan in huis nodig is. Die stroom gaat weer terug het elektriciteitsnet in, zodat het een paar deuren verder uit het stopcontact komt. " Een paar deuren verder betalen ze gewoon het tarief van hun leverancier, inclusief belastingen en WINST voor hun leverancier.

Minister Jetten treft PVV als onverwachte bondgenoot bij afschaffen salderingsregeling voor zonnestroom. Tjerk Gualthérie van Weezel18 januari 2023, 05:00
De regeling werd in het leven geroepen om de investering in (dure) zonnepanelen aan te moedigen. Dat is gelukt: de regeling is zo succesvol dat Nederland inmiddels tot de wereldtop behoort als het gaat om zonnestroom.
Niet de salderingsregeling is zo succesvol, maar de SDE+(+) regeling voor zonnepeanelen in weilanden en het zijn deze panelen die zorgen voor zwaardere belasting van het netwerk. Met zonnepanelen op dak lever je aan andere burgers die geen stroom hoeven van de Noordzee of een kolencentrale.

Klanten zonder zonnepanelen betalen mee.
Maar salderen geeft in de praktijk steeds meer problemen, omdat de stroom die bezitters van panelen op zonnige dagen opwekken en aan het net leveren op dat moment heel goedkoop is, terwijl zij stroom afnemen als die juist duur is. Energiebedrijven lossen dat op door hun elektriciteitstarieven te verhogen, waar vooral klanten zonder zonnepanelen voor opdraaien. Zij kunnen die hoge tarieven immers niet wegstrepen tegen de energie die zij geleverd hebben. Zo vloeit jaarlijks 100 tot 200 euro van klanten zonder panelen naar klanten met panelen.

Kots misselijk word ik van de leugens van deze Tjerk in de Volkskrant!!!
De waarheid... Maar salderen lost in de praktijk steeds meer problemen op, omdat de stroom die bezitters van panelen op zonnige dagen opwekken en aan het net leveren op dat moment heel goedkoop is, gaat naar de eerst volgende afnemer op het net. Hoewel die stroom op dat moment heel goedkoop is, of zelfs negatief krijgt hun leverancier dezelfde prijs bcv. 45 cent als voor alle stroom die hij levert aan de buren. De buren betalen gewoon het tarief bv. 45 cent zoals ze die voor een jaar hebben afgesproken. Hun leverancier maakt gewoon WINST en alle leveranciers in het geheel maken extra winst als de prijs negatief is. De burger met panelen krijgt door salderen een tegoed van ongeveer ook 45 cent. Na enkele minuten kan hij dat tegoed al nodig hebben. Degene die de stroom heeft opgewekt en aan het net heeft geleverd krijgt betaald door degenen die het heeft gebruikt. De leveranciers maken alleen maar WINST

De ene leugen na de andere.
Wat schuurt is dat het vooral relatief kapitaalkrachtige huizenbezitters zijn die veel zonnepanelen hebben en dus profiteren van de regeling. Daarnaast hebben panelenbezitters door het salderen geen enkele stimulans om de zonne-energie te gebruiken op het moment dat die wordt opgewekt.
De enige reden dat ze allemaal zo zitten te liegen om salderen af te schaffen is volgens mij om thuisbatterijen te verkopen. Alleen zonder salderen is er een reden om een thuisbatterij te kopen. Thuisbatterijen om belastingen te ontduiken, dat is pas ECHT voor de rijken. Een thuisbatterij voor hun elektrische auto met subsidie en hun warmtepomp met subsidie. Nu een thuisbatterij met subsidie. Geen stroom meer leveren aan de arme huurders en zo het net ontlasten, maar zelf belastingvrij opslaan.

HOME