Salderingsregeling.com header

Na 13-11-2022 ook nu 25-1-2023 weer nepnieuws in het achtuurjournaal van de NOS over salderen.

Op 13 november 2022 kwam de NOS in het achtuurjournaal met een uitleg van salderen die je kunt vergelijken met het verhaal over baby's die uit de boerenkool komen. Nepnieuws dus!

De enige reden die ik kan bedenken is dat ze salderen willen zwart maken, want alleen zonder salderen kun je thuisbatterijen verkopen. Ook worden burgers met zonnepanelen afgeschilderd als p[rofiteurs en burgers zonder zonnepanelen als slachtoffer. Maar het zijn allemaal leugens. Burgers zonder zonnepanelen krijgen iets van hun stroom van burgers met zonnepanelen. Voor die groene stroom betalen ze hetzelfde als voor hun andere stroom van kolencentrales en van windmolens op de Noordzee. Hun leverancier krijgt voor de stroom die wordt geleverd door de burger met zonnepanelen en waarvoor ze niets doen... de volle prijs. Al is de stroom op dat moment maar 1 cent of heeft stroom zelfs een negatieve prijs, hun leverancier krijgt gewoon bv. 45 cent per kWh. Hij maakt op die stroom ook dezelfde winst als op alle stroom die hij levert aan die burgers zonder panelen. Door salderen krijgt degene met panelen zijn tarief bij zijn leverancier en dat zal dan ook ongeveer 45 cent zijn. In feite betalen de buren gewoon voor wat ze gebruiken en zodoende het salderen van degene die het ook heeft opgewekt en geleverd aan het net. Deze stroom hoeft niet te komen van de Noordzee of van een kolencentrale en zo ontlasten zonnepanelen op daken het netwerk. Burgers zonder panelen zijn helemaal geen slachtoffer, integendeel. Het netwerkt wordt ontlast en de goedkope stroom van zonnepanelen drukken de stroomprijs op de stroommarkt. Ze hebben alleen voordelen.

Na 13-11-2022 ook nu 25-1-2023 weer nepnieuws in het achtuurjournaal van de NOS over salderen.


Boven dit filmpje leg ik al uit dat stroom in seconden naar je buren gaat en niet via hoogspanningsmasten naar een leverancier of leveranciers. Stroom van zonnepanelen op daken ONTLASTEN dus het stroomnetwerk en het verlaagd de stroomprijs op de stroommarkt.

Vaak wordt gedaan alsof burgers met zonnepanelen op hun dak, goedkope stroom in de zomer wegstrepen tegen dure stroom in de winter. Onzin natuurlijk! Die goedkope stroom van 0 cent of zelfs met een negatieve prijs gaat naar de eerstvolgende afnemer van stroom op het net en dat zijn vaak je buren. Je buren betalen voor de stroom van 0 cent of -3 cent het tarief van hun leverancier bv. 45 cent inclusief zijn WINST. Hoe lager die prijs hoe hoger de WINST van leveranciers. Extra winst op goedkope stroom in de zomer door burgers met zonnepanelen. Al zouden ze het wegstrepen tegen stroom in de winter, dan nog is er alleen winst. Maar ook dat is onzin, want burgers met zonnepanelen gebruiken ook overdag in de zomer stroom.Het ene moment heb je stroom over en een minuut later heb je meer nodig dan je opwekt. Het is niet een beetje onzin, het is lariekoek, bovendien ga je anders dubbel betalen voor dezelfde stroom.

Natuurlijk mag je de stroom die de buren al hebben betaald aan hun leverancier inclusief belastingen en winst wegstepen tegen je gebruik. Anders krijgen leveranciers TWEE KEER betaald voor dezelfde stroom.



Niet salderen moet worden afgeschaft om het net te ontlasten, maar SDE+(+) voor zonnepanelen in weilanden.


Om thuisbatterijen te kunnen verkopen moet eerst salderen worden afgeschaft.
De grote belasting van het net op zonnige dagen zou de reden zijn om salderen af te schaffen, maar dat is onzin. Stroom van zonnepanelen wordt in seconden al gebruikt door het eigen huis of buren in de straat en anders in de buurt of een andere wijk. Zelden of nooit wordt er meer opgewekt dan gebruikt. De panelen in weilanden zijn het probleem en daarom moet de SDE+(+) regeling worden afgeschaft. Om thuisbatterijen te kunnen verkopen moet eerst salderen worden afgeschaft. De sterke toename van zonnepanelen komt NIET door salderen, maar door de SDE+(+) regeling. Door de duizenden zonnepanelen in weilanden. Op daken ontlasten zonnepanelen het netwerk, want dan lever je stroom aan je buren in de straat. Die moeten het anders van ver krijgen. Zonnepanelen in weilanden belasten het netwerk. Schaf de SDE+(+) regeling af. Stroom van een dak gaat op het net en dan naar de eerste de beste gebruiker van stroom. Dat zijn vaak de buren in de straat en die betalen dan ongeveer hetzelfde als wat door salderen aan de eigenaar van die panelen op dak wordt betaald. Veel van de opgewekte stroom op een dak gaat naar het eigen huis. Helemaal met een warmtepomp, want die draait altijd. Dan gaat het naar buren in de straat en ook die gebruiken ook overdag veel stroom. De kans dat het buiten de buurt komt is klein. Maar dan gaat het naar een andere wijk. Heel zelden zal er dan nog iets over zijn. Maar dat geldt niet voor zonnepanelen in weilanden. Die belasten WEL het net en daarom moet de SDE+(+) regeling worden afgeschaft. Die miljarden kunnen we beter gebruiken.

HOME