Salderingsregeling.com header

Niet de zonnepanelen op daken zorgen voor problemen, maar zonneparken.

Stop met zonneparken en leg zonnepanelen op daken 18 februari 2021 Hein Hansen televisiejournalist.

Links hiervan een menu met allemaal partijen die leugens vertellen om thuisbatterijen te gaan verkopen en die willen daarom van salderen af. Daarom vertellen ze de leugen dat zonnepanelen op daken het net zouden belasten. Stroom van daken zou naar leveranciers gaan en later weer terug met dus een zware belasting van het net. Maar het is net zo'n onzin als baby's uit de boerenkool. Zonnepanelen op daken leveren geen stroom aan leveranciers en die maken dan verlies, dat is gelul. Zonnepanelen op daken leveren stroom aan het net en dan gaat het naar de eerstvolgende gebruiker van stroom. Dat zijn al snel buren in de straat. Die hoeven geen stroom van de Noordzee of van een kolencentrale. Zonnepanelen op daken ONTLASTEN dus het stroomnetwerk. Ook betalen ze gewoon hetzelfde tarief aan hun leverancier als voor al hun stroom en hun leverancier maakt gewoon WINST. Maar daarmee verkoop je geen thuisbatterijen en dan moeten ze wel liegen. Zijn ze zo dom of worden ze betaald om die leugens te vertellen?

Ook doen ze alsof er enorm veel groei is aan zonnepanelen door salderen en daarom wel kan worden afgeschaft. Maar ook dat is een leugen, de groei komt door zonnepanelen in weilanden en die hebben niets te maken met salderen, maar met de SDE+(+) regeling. De SDE+(+) regeling zorgde voor overstimulering van zonnepanelen in weilanden. Dan moet je dus de SDE+(+) afschaffen en niet salderen.
Stop met zonneparken en leg zonnepanelen op daken
Stop met het bouwen van zonneparken en zet in op zonnepanelen op daken. Daarvoor pleit Wouter Veldhuis, Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving. Op slechts tien procent van de bedrijfsdaken in Nederland liggen nu zonnepanelen. Het afgelopen jaar kwamen er zestig zonneparken bij, en de komende jaren nog eens vierhonderd. Je hebt het dan over 28 vierkante kilometer extra zonnepark, de grootte van een stad als Leiden. Dat moeten we niet willen. Miljarden euro's subsidie gaan naar de zonneparken. Dat moet zo snel mogelijk naar de daken", zegt hij.

Ook hoogleraar energietransitie Jan Rotmans pleit daarvoor. Door de hoge subsidies is het volgens hem begrijpelijk dat boeren voor een zonnepark kiezen. Een boer verdient al gauw zo'n vijfduizend euro per jaar aan één hectare grond met panelen. Dat verdient een stuk beter dan een weiland met gras. Daarbij verdienen op dit moment vooral buitenlandse investeerders aan die zonneparken. Heel onwenselijk allemaal. Daarnaast staan de panelen vaak te dicht bij elkaar. Ik vind geld verdienen prima, maar ik zou graag een betere balans zien tussen geld verdienen en biodiversiteit.

Stop met zonneparken en leg zonnepanelen op daken.

HOME